Blog

PORADY: Dlaczego warto się zdrowo odżywiać?
W dobie fastfoodów, przetworzonych produktów naszpikowanych konserwantami zapychamy nasz żołądek byle czym. Naukowcy ostrzegają, że w słabym jakościowo pożywieniu znajduje się szereg dodatków nazywanych przez nich wprost trucizną. Jedna z nich to glutaminian.
Czytaj więcej
PRODUKT TYGODNIA: Mit, który sprawia, że wiele osób unika masła orzechowego
Czy też należysz do osób, które już dawno odstawiły masło orzechowe z obawy przed dodatkowymi kilogramami? Choć masło orzechowe jest kaloryczne, to trzeba pamiętać, że w parze z kalorycznością idą cenne składniki odżywcze. A co najważniejsze masło orzechowe mimo swej kaloryczności nie tuczy. Trzeba tylko wiedzieć jakie masło wybrać, jak je jeść i kiedy najlepiej to robić.
Czytaj więcej
PRODUKT TYGODNIA: Tropikalna tapioka - czym jest i jakie dania można z niej wyczarować?
Choć tapioka to dla nas tropikalny produkt, to na szczęście można go z łatwością stosować w polskiej kuchni i łączyć ze znanymi składnikami. Tapioka jest lekkostrawna, hipoalergiczna i nie zawiera glutenu. Zastąpi nam zwykłą mąkę pszenną, a dzięki temu, że jest neutralna w smaku, nie zmieni smaku i zapachu przygotowanych z niej potraw. Nie każdy wie ile pysznych potraw i deserów można z niej przygotować. W tym wpisie znajdziecie m.in. przepis na pyszną Bubble Tea.
Czytaj więcej
PORADY: Lepsze samopoczucie dzięki zdrowej wątrobie
Jednym z najbardziej obciążonych narządów w naszym organizmie jest wątroba. Wiele z kłopotów ze zdrowiem, o czym nie zdajemy sobie często sprawy, może wynikać właśnie z przeciążenia wątroby. W tym artykule przeczytasz nasze porady jak zadbać o swoją wątrobę.
Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3
  • Następna strona

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel