Wśród wielu roślin, które realnie poprawią stan zdrowia czarnuszka siewna jest jedną z najlepszych, choć jeszcze niedocenianych. Na blogu pokazujemy jej właściwości.
Zastanawiasz się co wybrać na prezent dla bliskiej osoby? Mamy dla Ciebie sześć pomysłów na świąteczne zestawy!
Brazylijskie czy nerkowce? A może włoskie? Każdy rodzaj orzechów dostarczy nam mnóstwo wartości odżywczych.
Suszone liście moringa należą do superfoods - to bogate źródło wielu witamin, aminokwasów, przeciwutleniaczy i minerałów. Sprawdź, dlaczego warto ją jeść i w jaki sposób to robić.
Czy też należysz do osób, które już dawno odstawiły masło orzechowe z obawy przed dodatkowymi kilogramami? Choć masło orzechowe jest kaloryczne, to trzeba pamiętać, że w parze z kalorycznością idą cenne składniki odżywcze. A co najważniejsze masło orzechowe mimo swej kaloryczności nie tuczy. Trzeba tylko wiedzieć jakie masło wybrać, jak je jeść i kiedy najlepiej to robić.
Choć tapioka to dla nas tropikalny produkt, to na szczęście można go z łatwością stosować w polskiej kuchni i łączyć ze znanymi składnikami. Tapioka jest lekkostrawna, hipoalergiczna i nie zawiera glutenu. Zastąpi nam zwykłą mąkę pszenną, a dzięki temu, że jest neutralna w smaku, nie zmieni smaku i zapachu przygotowanych z niej potraw. Nie każdy wie ile pysznych potraw i deserów można z niej przygotować. W tym wpisie znajdziecie m.in. przepis na pyszną Bubble Tea.
Olej kokosowy wykorzystasz w kuchni, dbaniu o zdrowie pielęgnacji ciała. Jak na Ciebie wpływnie jego regularne stosowanie? Więcej przeczytasz na naszym blogu. Zapraszamy!