Mąki

ilość znalezionych towarów: 37

Znajdziemy ją w każdej kuchni. Używamy jej do pieczenia ciast, naleśników, placków, czy do przygotowania ciasta na pierogi. Trzeba przyznać, że przepisy polskiej kuchni tradycyjnej bazują na mąkach chlebowych, które wyrabiane są z żyta, pszenicy i orkiszu. Z tych zbóż piecze się także chleb, ale oprócz mąk chlebowych wyróżniamy także mąki niechlebowe takie jak np. mąka jęczmienna, jaglana, kokosowa, kasztanowa, ryżowa czy kukurydziana. Te mąki używane są jako zamiennik mąki zwykłej, ale najczęściej występują jako dodatek do wypieków z mąki pszenicznej czy żytniej. Np. dodając do mąki orkiszowej, mąkę owsianą czy migdałową upieczemy zdrowe aromatyczne ciasteczka. Wśród naszych produktów znajdziesz także tapiokę, czyli skrobię z manioku. Nie posiada smaku i zapachu, a więc nie zmienia smaku i zapachu przyrządzanych z niej dań. Z tapioki można przyrządzić omlety, racuchy, budynie. Używa się jej także do zagęszczania zup i sosów.   W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz szeroki wybór zdrowych mąk, które możesz wykorzystać w swojej kuchni. Nie warto ograniczać swojej kulinarnej wyobraźni tylko do mąki pszennej, kiedy wokół znajduje się tyle cennych produktów.   

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel