Pozostałe produkty zbożowe

ilość znalezionych towarów: 8

Mąki, makarony, kasze to znane nam wszystkim produkty zbożowe, które znajdują się w każdej kuchni. Oprócz wyrobów ze znanych nam zbóż (orkisz, pszenica, żyto, proso), warto także zwrócić uwagę na te produkty, które są codziennością w innych krajach. Maniok jest popularny w kuchni Ameryki Południowej i Afryki. Kłącza manioku można ugotować jak nasze polskie ziemniaki. Z manioku wyrabia się także mąkę. Z granulowanej mąki, która nazywa się kassawa, wyrabia się chleb, natomiast skrobia z manioku (tzw. tapioka) stosowana jest jako zagęszczacz do zup i sosów, można z niej przygotować także naleśniki czy racuchy. Dzięki temu, że maniok nie posada smaku i zapachu, przyrządzone z niego dania, również nie zmieniają swojego smaku i zapachu. Tapioka jest produktem bezglutenowym i hipoalergicznym. Jest pozbawiona cholesterolu, zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Doskonała dla osób zmagających się z wrzodami i innymi problemami żołądkowymi. W naszym sklepie znajdziesz także bezglutenową bułkę tartą z dodatkiem złocistego lnu, która świetnie sprawdzi się jako zdrowa panierka, a także BIO popcorn.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel