Żel myjący do twarzy 150 ml - BIOLAVEN Organic - Sylveco

  • Najlepiej zużyć przed końcem:
  • Producent: Sylveco
  • Żel myjący do twarzy BIOLAVEN Organic - Sylveco
  • Nawilżająco-odświeżający żel do mycia twarzy. Olej z pestek winogron i olejek lawendowy.
  • Żel myjący do twarzy 150 ml - BIOLAVEN Organic - Sylveco
Producent: BIOLAVEN
21,90 zł
/ szt.
Cena brutto. Do ceny należy doliczyć koszty wysyłki.
In stock
219 pkt.
4.38 pkt.

Nawilżająco-odświeżający żel do mycia twarzy, delikatnie, ale skutecznie oczyszcza skórę z wszelkich zabrudzeń i makijażu. Łagodne detergenty i fizjologiczne pH gwarantują zachowanie naturalnej bariery lipidowej, a dodatek oleju z pestek winogron zapobiega wysuszeniu. Olejek eteryczny z lawendy, symbol Prowansji, znany jest ze swoich antyseptycznych i odświeżających właściwości.

Systematyczne stosowanie pozwala cieszyć się czystą i promienną skórą.

Produkt hypoalergiczny, przebadany dermatologicznie. 

Stosowanie: niewielką ilość żelu nanieść na zwilżoną skórę i umyć twarz. Dokładnie spłukać wodą.

Składniki: Aqua, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Lavandula Angustifolia Oil, Parfum.


Seria BIOLAVEN Organic jest unikalnym połączeniem świeżej, kwiatowo-ziołowej, lekko drzewnej nuty lawendy z aromatem soczystych winogron.

Lawenda – znana jest od tysięcy lat jako roślina o działaniu odprężającym, antyseptycznym i łagodzącym.
Aromatyczna esencja olejku, pozyskiwana z kwiatów lawendy lekarskiej, znalazła zastosowanie w kosmetykach naturalnych BIOLAVEN.

Poza olejkiem lawendowym, składnikiem bazowym jest odżywczy olej z pestek winogron o właściwościach regenerujących i przeciwzmarszczkowych.

OLEJ Z PESTEK WINOGRON / VITIS VINIFERA SEED OIL
Otrzymywany jest z nasion winorośli właściwej. Posiada bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych (powyżej 90%), jest bogatym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości. Olej ten jest całkowicie przyjmowany i wchłaniany przez skórę, nie pozostawia nieprzyjemnie tłustej powierzchni. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, hamuje procesy starzenia skóry, ma właściwości kojące i łagodzące, przyspiesza regenerację naskórka i rozświetla cerę. W uwagi na to, że jego skład przypomina strukturę lipidową skóry, wzmacnia jej naturalną barierę ochronną.


OLEJEK LAWENDOWY / LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL
Głównym surowcem są kwiaty i części łodygi, a jego charakterystyczny słodki aromat o nucie ziołowo-kwiatowej jest bardzo łatwo rozpoznawalny. Szczególne znaczenie znalazł w aromaterapii, gdyż powoduje fizyczną relaksację ciała, odprężenie i uczucie komfortu. Olejek lawendowy posiada ponadto właściwości antyseptyczne, przeciwbólowe, stosowany jest przy oparzeniach i zranieniach. Przyspiesza gojenie się ran i zapobiega powstawaniu blizn. W kosmetykach sprawdza się w pielęgnacji cery trądzikowej, zmniejsza łojotok, stymuluje wzrost nowych komórek, łagodzi objawy egzemy. Jest jednym z nielicznych olejków eterycznych, które można stosować bezpośrednio na skórę, bez konieczności rozcieńczania.


OLEJ SOJOWY / GLYCINE SOJA OIL
Bogaty we flawonoidy, fitosterole i witaminę E. Wygładza i uelastycznia, zalecany jest do każdego rodzaju skóry, łagodzi stany zapalne skóry (AZS, łuszczyca, egzemy), przyspiesza gojenie podrażnień.


MASŁO AVOCADO / PERSEA BARTISSIMA BUTTER
Niezwykle bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, potasu oraz witamin A, B, D i E. Silnie nawilża, odżywia i ujędrnia skórę, pomaga w jej regeneracji. Niweluje podrażnienia skóry wywołane czynnikami zewnętrznymi (np. promieniami UV, suchym powietrzem, zimnem).


SKWALAN / SQUALANE
Jest naturalnym składnikiem warstwy ochronnej na powierzchni skóry (sebum), dzięki temu zapewnia jej odpowiednie nawodnienie; zwiększa szybkość wnikania substancji aktywnych do głębszych warstw tkanki skórnej.


WITAMINA E / TOCOPHERYL ACETATE
Posiada wysoką zdolność neutralizowania wolnych rodników, chroni przed zniszczeniem lipidy naskórka, włókna kolagenowe i elastynowe, dzięki czemu znacznie spowalnia procesy starzenia się skóry.


OLEINIAN GLICEROLU / GLYCERYL OLEATE
Emolient i emulgator o działaniu nawilżającym, natłuszczającym, nadaje włosom miękkość i gładkość.


GLICERYNA / GLYCERIN
Składnik nawilżający, zapobiega utracie wody w naskórku, ułatwia przenikanie innych substancji w głąb skóry.


MOCZNIK / UREA
Wchodzi w skład naturalnego czynnika nawilżającego skóry (NMF), przyciąga i zatrzymuje wodę w górnych warstwach naskórka. Likwiduje szorstkość skóry, ma działanie zmiękczające i uelastyczniające. Ułatwia również wnikanie substancji aktywnych w głąb skóry.


KSYLITOL / XYLITOL
Posiada silnie nawilżające właściwości, dzięki czemu utrzymuje odpowiedni poziom stężenia kwasu hialuronowego w skórze. Ponadto wzmacnia naturalną barierę ochronną i pobudza syntezę jej składników (m.in. ceramidów).


MLECZAN SODU / SODIUM LACTATE
Sól sodowa kwasu mlekowego. Jest to składnik naturalnie występujący w skórze, a dokładnie jeden ze związków tworzących tzw. NMF – naturalny czynnik nawilżający. Ma zdolność do wnikania przez warstwę rogową naskórka, którą efektywnie zmiękcza, nawilża i powoduje zwiększenie jej elastyczności.


HYDROLIZOWANE PROTEINY OWSA / HYDROLIZED OATS
Uzyskiwane z ziarna owsa zwyczajnego. Zawierają m.in. globuliny (awenalina), prolaminy (gluten), gluteliny (awenina), miozynę, wolne aminokwasy (w szczególności glutaminę, prolinę). Mają zdolność przenikania przez warstwę rogową skóry, a także łuski włosa aż do jego korzenia, gdzie wiążą wodę. Wykazują działanie ochronne, kondycjonujące i wzmacniające.


KWAS MLEKOWY / LACTIC ACID
Jeden z naturalnych składników skóry i włosów. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia, pobudza skórę do regeneracji i wzmacnia jej barierę ochronną.


PANTHENOL / PANTHENOL
Prowitamina B5, silnie regeneruje i nawilża skórę. Wzmacnia i pogrubia włosy, nadaje im połysk oraz zapobiega rozdwajaniu się końcówek.


ALKOHOL BENZYLOWY / BENZYL ALCOHOL
Występuje naturalnie w olejkach eterycznych, uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu, pełni więc rolę konserwantu. Jest ważnym rozpuszczalnikiem dla innych substancji hydrofilowych zawartych w kosmetyku. Regulator lepkości, rozrzedza preparat kosmetyczny. Jako substancja konserwująca, jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych.


BENZOESAN SODU / SODIUM BENZOATE
Sól sodowa kwasu benzoesowego, jak i sam kwas benzoesowy to konserwanty, czyli substancje zabezpieczające kosmetyk przed skażeniem mikrobiologicznym. Są one dopuszczone przez organizacje certyfikujące do stosowania w kosmetykach naturalnych. Benzoesan sodu jest stosowany w kwaśnym pH (2-5.5) i jest odporny na działanie promieni UV. Jest bezpiecznym konserwantem, nie drażni skóry ani błon śluzowych.


KWAS DEHYDROOCTOWY / DEHYDROACETC ACID
konserwant dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych. Jest to układ wyjątkowo efektywny przeciwko grzybom, wykazuje pewną aktywność przeciwbakteryjną.


KOMPOZYCJA ZAPACHOWA / PARFUM
Głównym składnikiem kompozycji zapachowej jest związek aromatyczny, występujący w winogronach (charakterystyczny zapach), jak również w innych owocach: truskawkach, poziomkach.

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel