Olej z czarnuszki tłoczony na zimno (Oleum Nigelle) 250 ml - Targroch

  • Bardzo dobrej jakości olej z nasion czarnuszki tłoczony na zimno to źródło kwasów tłuszczowych Omega-3. Olej z czarnuszki to świetny dodatek do sałatek, dressingów, twarożków. Oleju nie poddaje się obróbce termicznej. Najlepiej spożyć przed: 01.06.2021
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno (Oleum Nigelle) 250 ml - Targroch
Kliknij, aby powiększyć
Rodzaj Produktu: Zdrowe Oleje
38,35 zł
/ szt. brutto
Dodaj do porównania
Łatwy zwrot towaru w ciągu 100 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Olej z czarnuszki, czyli Oleum Nigelle to produkt zimnotłoczony o szerokim zastosowaniu. Olej można używać w kuchni, kosmetyce i medycynie. 

Co to jest czarnuszka?

Czarnuszka siewna (czarny kminek) to roślina posiadająca właściwości lecznicze, znana w czasach faraonów. Nasiona rośliny są bardzo czarno, a w smaku są ostre, korzenne, często stosowane jako dodatek do serów, pieczywa, dań kapustnych i przy niektórych mięsach. Nasiona to aż 40% tłuszczu, dzięki temu są wykorzystywane do produkcji oleju.

Jakie właściwości posiada olej z czarnuszki?

- źródło kwasów Omega-3

- według innych źródeł, olej wspiera odporność i poprawia procesy trawienne

Jak stosować olej z czarnuszki?

Olej z czarnuszki doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno. Może być przyjmowany, jako suplement diety.

Jako produkt kosmetyczny można używać oleju bezpośrednio na włosy, paznokcie i skórę.

Olej stosowany jest także do wyrobu słodyczy i likierów, a także w produkcji perfum.

Składniki

olej z czarnuszki, tłoczony na zimno

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 3621 kJ / 881 kcal

Tłuszcz 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,7 g

- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 21,2 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 58,3 g

Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g

Błonnik 0 g

Białko 0 g

Sól 0 g

Omega-3: 0,2 g

Omega-6: 58,1 g

Informacje dodatkowe

Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

Objętość

250 ml

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel