Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja

  • Olejek lawendowy posiada wiele cennych właściwości, które wykorzystywane są w medycynie i kosmetyce. Warto stosować go do aromaterapii, moczenia stóp, do masażu.
Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja
Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja
Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja
Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja
Kliknij, aby powiększyć
14,49 zł
/ szt. brutto
Dodaj do porównania
Łatwy zwrot towaru w ciągu 100 dni od zakupu bez podania przyczyny

darmowa dostawa od 40zł do paczkomatów InPost

 

Olejek lawendowy uzyskiwany jest z świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. 

Właściwości olejku lawendowego

  • przyspiesza gojenie się ran, podrażnień skóry, oparzeń

  • przyspiesza właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne

  • zmniejsza bezsenność i napięcie  nerwowe

  • działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, zapaleniu ucha, migrenie

  • posiada działanie bakteriobójcze i owadobójcze (odstrasza mole, owady i łagodzi skutki ukąszeń)

Wdychanie olejku lawendowego posiada  właściwości relaksujące zarówno ciało jak i umysł.

Olejek lawendowy jest uważany jako środek balansujący emocje, podnoszący na duchu, łagodzący depresje oraz balansujący wewnętrzną dysharmonię.

Jak stosować olejek lawendowy?

  • do kąpieli aromaterapeutycznej i do moczeniu stóp
  • do masażu głowy w okolicach skroni
  • jako zimny kompres (czoła, karku)
  • do masażu we własnym zakresie
  • do inhalacji
  • do aromatyzacji powietrza - kominek zapachowy, dyfuzor, rozpylacz w sprayu
  • do włosów (zwalcza łupież) - wystarczy dodać kilka kropli do szamponu

Składniki

olejek eteryczny lawendowy (Lavandula Angustifolia Oil)

Zastosowanie

zewnętrzne

Informacje dodatkowe

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Przeciwwskazanie: właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nierozcieńczony nie powoduje większych podrażnień.

Pojemność

10 ml

Producent
Kod produktu
5908310446219
Informacje o Dystrybutorze
Przedsiębiorstwo Etja ul. Reymonta 25 82-300 Elbląg
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Olejek eteryczny Lawendowy naturalny 10 ml - Etja

5.00
Liczba wystawionych opinii: 2
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 10 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Cudowny. Polecam
2020-06-20
Kornelia, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Używać z umiarem :) Mocny, intensywny, duszący zapach. Odstrasza mole.
2020-06-08
Hanna, Bydgoszcz
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Kwiaty Jadalne - Aromatyczny dodatek do wszystkiego
Onieśmielają nas swoim pięknem i zapachem, powodują rozczulenie i satysfakcję z ich oryginalnego wyglądu – kwiaty, bo to o nich mowa, podbijają serca ogrodników pasjonatów, osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z ogrodnictwem oraz cukierników, którzy także znaleźli sposób, aby chociaż odrobinę uroku uzyskać w swoich wypiekach.
Czytaj więcej
10 zalet Boraksu - dlaczego warto stosować Boraks w domu i ogrodzie?
Bor to pierwiastek śladowy, naturalnie obecny w naszym środowisku. Boraks sól sodowa kwasu borowego, na jego bazie można stworzyć skuteczne preparaty czyszczące. Ma właściwości bakteriostatyczne, odkażające, grzybobójcze i silnie czyszczące. Wiele osób boi się boraksu z powodu jego drażniącego działania i toksyczności. Całkiem niepotrzebnie! Jeśli zachowamy odpowiednie środki ostrożności podczas jego stosowania - nic nam nie grozi. Jest składnikiem domowych mieszanek silnie czyszczących uporczywe zabrudzenia, plamy i osady
Z powodzeniem może być stosowany do usuwania przypaleń jako środek do odstraszania szkodników w ogrodzie. jest podstawowym składnikiem domowych środków do prania i do zmywarek. Ma wiele innych zastosowań o których piszemy na naszym BLOGU.
Czytaj więcej

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixelpixel