Makaron konjac - shirataki

( ilość produktów: 26 )

Polecany wegetarianom i weganom, a także osobom będącym na diecie ketogenicznej, niskokaloryczny makaron konjac jest doskonałym zamiennikiem dla tradycyjnych makaronów zbożowych i ryżu. W ofercie przygotowanej przez sklep ze zdrową żywnością ZielonaEsencja.pl znajdziesz wiele rodzajów makaronów shirataki produkowanych z mąki konjac. Wybierz produkt o preferowanej przez siebie konsystencji i formie.

Co to jest makaron shirataki?

To znany w wielu krajach Azji, zwłaszcza w Chinach i Japonii, bezzapachowy makaron o neutralnym smaku, produkowany z niskowęglowodanowej, beztłuszczowej i bezglutenowej mąki konjac. Bazą do przygotowania makaronu jest mąka produkowana z bulw wieloletniej rośliny uprawianej głównie w Japonii. Makaron konjac (shirataki) ma półprzezroczysty kolor i znikomą ilość kalorii. Jest natomiast produktem bogatym w błonnik. Z powodzeniem zastępuje klasyczne makarony zbożowe oraz ryż. Może być podawany na zimno lub ciepło, jako baza do dań z patelni, dodatek do sałatek, różnego rodzaju mięs, owoców morza oraz warzyw.

Niskokaloryczny makaron konjac keto

Jeśli interesuje Cię zdrowa i bezpieczna żywność ketogeniczna o niskiej zawartości węglowodanów, która doskonale imituje tradycyjne makarony i ryż, azjatycki makaron shirataki będzie strzałem w dziesiątkę. W sklepie znajdziesz różnorodne makarony z mąki konjac, które z powodzeniem zastąpią tradycyjne produkty spożywcze, zapewniając możliwość raczenia się ulubionymi potrawami bez zaburzania diety ketogenicznej. Neutralny smakowo, bezglutenowy, beztłuszczowy i niskowęglowodanowy makaron konjac może zastąpić tradycyjny makaron zbożowy typu nitki, spaghetti, lasagne, pappardelle, tagliatelle, a nawet ryż. Postaw na niskokaloryczny makaron konjac keto i wykorzystaj jego wybrane rodzaje do wzbogacenia swojej codziennej diety ketogenicznej. Makaron shirataki sprawdzi się również w dietach odchudzających, jako zamiennik dla zwykłego makaronu i ryżu bogatego w węglowodany. Zapoznaj się z pełną ofertą azjatyckich makaronów produkowanych z mąki konjac i skosztuj ich różnych rodzajów. Naprawdę warto!

pixelpixelpixel