
Przepychota!
Każdy z nas zna ziarno pszenicy, jednak nie każdy wie, że takie małe ziarenko kryje w sobie maleńką część, która pozyskiwana jest w procesie produkcji białej mąki. Jest źródłem wielu witamin i aż 21 minerałów! Bogate w błonnik i białko roślinne. O czym mowa? Zapraszamy do artykułu.
Kolendra jest rośliną jednoroczną, która posiada szerokie zastosowanie. Jej bogactwo w minerały i witaminy, a także wartościowe substancje to doskonały pretekst na to, aby sięgać po nią każdego dnia. Każda część rośliny jest praktycznie wykorzystywana.
Poznaj najważniejsze właściwości kolendry.
Imbir znany jest ze swoim zbawiennych właściwości rozgrzewających. Wykorzystywany w medycynie, kuchni, a także w kosmetyce. Najwięcej imbiru sprzedaje się w okresie jesenno-zimowym, kiedy to walczymy z przeziębieniami i atakami zimnych kończyn. Czy imbir faktycznie jest aż tak wartościową byliną? Zapraszamy do lektury.
Kto z nas nie lubi makaronu? Produkt, który jest szybki w przygotowaniu, można go zjadać o każdej porze i w każdej wersji, na słodko i na wytrawnie. Uwielbiany przez dorosłych i dzieci gości na naszych stołach praktycznie codziennie. Od pewnego czasu można zauważyć w sklepach większy wybór makaronów, który podzielić można ze względu na kształt i skład. Każda osoba dobierze dla siebie kluski, z których „wyczaruje” przeróżne, smaczne potrawy.