Biały mak

ilość znalezionych towarów: 3

Mak biały jest jedną z odmian, mówi się, że szlachetniejszą. (wyróżniamy jeszcze mak polny i mak niebieski). Jest on delikatniejszy i słodszy w smaku od maku niebieskiego. Wyróżnia się również wyjątkowym aromatem.

To niezastąpiony składnik rogali marcińskich, które są wypiekane 11 listopada, w dniu św. Marcina. Mak biały nie tylko urozmaica ten poznański przysmak, trudno sobie wyobrazić bez niego wigilijne potrawy, ale też możemyz niego przyrządzić proste ciasteczka.

Wartości odżywcze maku białego:
•    Zawiera witaminy A, D, E oraz C
•    Jest znakomitym źródłem wapnia
•    Zawiera żelazo, miedź, mangan, magnez fosfor i cynk
•    Jest bogaty w błonnik pokarmowy

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel