Biały mak

ilość znalezionych towarów: 3

Jedną z częściej stosowanych przypraw do ciast i wielu dań jest mak. Ten dzieli się na polny, niebieski i najbardziej jakościowy – biały mak. Tym, co odróżnia go od innych jest bardziej delikatny smak, mniejsze ziarenka oraz wyczuwalna słodycz. Podczas smażenia, mak ten staje się nieco pikantny oraz wyrazisty. W naszej ofercie znaleźć można mak biały w opakowaniach o różnej wielkości. Mimo tego, że mak stosuje się powszechnie w kuchni, to najbardziej znanym ciastem z dodatkiem tej przyprawy są rogale przygotowywane na 11 listopada, czyli dzień św. Marcina. Biały mak do rogali marcińskich wykorzystywany jest od wielu lat. W sklepie Zielona Esencja proponujemy wysokiej jakości mak, którego odmiana zawiera cenne wartości odżywcze. Biały mak do marcińskich rogali posiada dużą ilość witamin, wapna, żelaza, magnezu, cynku i wielu innych. Powinien on stać się podstawą naszej diety, co przyczyniłoby się do poprawy kondycji organizmu. Zapraszamy do przejrzenia naszej oferty i przekonania się o wysokiej jakości produktów.  

Wartości odżywcze maku białego:
•    Zawiera witaminy A, D, E oraz C
•    Jest znakomitym źródłem wapnia
•    Zawiera żelazo, miedź, mangan, magnez fosfor i cynk
•    Jest bogaty w błonnik pokarmowy

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel