




Czy warto stosować inulinę i co to w ogóle jest? Warto po nią sięgnąć, aby cieszyć się z jej wielu niezaprzeczalnych zalet. Inulina to błonnik rozpuszczalny, który odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego. Jako naturalny prebiotyk wspiera rozwój dobrych bakterii jelitowych, poprawia perystaltykę i może korzystnie wpływać na poziom cukru we krwi. Ma bardzo pozytywny wpływ nie tylko na trawienie i procesy wypróżniania, ale również na odporność, która jak wiadomo zaczyna się w jelitach. Więcej o korzyściach płynących ze stosowania inuliny dowiesz się w tym wpisie!



Czekolada to jeden z najpopularniejszych słodyczy na świecie i oczekała się tak wielu wariantów, że trudno je wszystkie zliczyć. Podstawowym składnikiem czekolady jest kakao i to ono odpowiada za jej właściwości zdrowotne. Czekolada wpływa na poprawę samopoczucia i pamięci, ma wiele innych korzyści zdrowotnych, o których tutaj się dowiesz!
