Blog

10 powodów dlaczego warto wykorzystywać sodę oczyszczoną w domu
Soda oczyszczona to niezawodny naturalny środek pomocny w każdym gospodarstwie domowym, a do tego ekologiczny. Soda oczyszczona jest skuteczna w czyszczeniu, doskonale neutralizuje i pochłania zapachy, jest składnikiem proszku do pieczenia - zobacz ile zastosowań ma zwykła soda i jak samemu zrobić środki czyszczące ZERO WASTE. Poznaj 10  powodów, by używać sody oczyszczonej zamiast tradycyjnych silnych detergentów.
Czytaj więcej
Papryka Gochugaru - koreański niezbędnik do kimchi i nie tylko
Gochugaru to koreańska przyprawa, która najbardziej kojarzy się z tradycyjnym Kimchi. Papryka gochugaru ma formę drobnych płatków o intensywnie czerwonym kolorze, lekko dymnym, podwędzanym zapachu i aromacie, ostro-słodkawym smaku - charakteryzuje się kilkoma poziomami ostrości. Nie da się jej porównać z tradycyjną chilli, choć łączy je pikantny smak. Dlaczego gochugaru jest tak wyjątkowa? Spróbujcie sami!
Czytaj więcej
Guma Ksantanowa - dlaczego staje się taka popularna?
Na półkach sklepowych można spotkać coraz więcej nowości spożywczych, jednak nie każdy ma świadomość, co do czego służy. Ostatnim hitem, który zdobywa Nasze serca jest Guma Ksantanowa. Co to jest? Do czego służy? Jakie posiada właściwości? O tym dowiesz się w tym artykule. Zapraszamy!
Czytaj więcej
Zdrowe wielkanocne wypieki - 5 prostych przepisów
Wielkanoc to święto z wieloma tradycjami i zwyczajami ludowymi. Jedną z głównych tradycji jest malowanie jajek oraz wspólne śniadanie wielkanocne. Wielkanoc nie jest tak celebrowana jak Boże Narodzenie, jednak warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie smacznych posiłków i przede wszystkim wypieków, które umilą nam ten krótki czas z bliskimi.
Czytaj więcej

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel