



Warto po nią sięgnąć, aby cieszyć się w pełni z jej wielu niezaprzeczalnych zalet.
Inulina to rodzaj prebiotyku, czyli substancji używanej przez mikroorganizmy w przewodzie pokarmowym. Inulina skutecznie obniża poziom glukozy po zjedzeniu posiłku, ma bardzo pozytywny wpływ nie tylko na trawienie i procesy wypróżniania, ale również na odporność, która jak wiadomo zaczyna się w jelitach. Więcej o korzyściach płynących ze stosowania Inuliny dowiesz się z naszego BLOGA.

Jest idealnym wspomagaczem dla osób odchudzających się, będących na dietach, dla diabetyków i osób z podwyższonym poziomem cukru.W zasadzie w dzisiejszych czasach, gdy spożywamy cukier codziennie w nadmiarze, polecany jest niemalże każdemu. Sprawdź co to jest Gurmar, jakie ma działanie i jak go przyjmować.

Co to są adaptogeny? Dlaczego tak wiele się o nich mówi i czy są naprawdę skuteczne?
Wiele osób chce w naturalny sposób wzmocnić się nie tylko pod względem odporności, ale również jeśli chodzi o wytrzymalość psychiczną. Pandemia, codzienne problemy, stres i nadmiar obowiązków to bolączki naszego dnia codziennego. Warto szukać naturalnych sposobów, by ulżyć sobie i swojej psychice, a tu z pomocą przychodzą rośliny zwane ADAPTOGENAMI.
Zapraszamy do przeczytania naszego artykułu oraz zapoznania się z najpopularniejszymi roślinami adaptogennymi na świecie.






Sezon ogórkowy czyli wszystko o soli w zaprawach. Jaką sól wybrać do domowych przetworów i kiszonek?
Lato w pełni to również rozpoczęcie tzw. sezonu ogorkowego. Nie znaczy to, że do zapraw i kiszonek domowej roboty należy wybierać tylko ogórki. Sól jako środek konserwujący w zaprawach jest środkiem konserwującym stwarza też odpowiednie środowisko dla bakterii mlekowych, które są odpowiedziale za kiszenie. Dobre kiszonki potrzebują czasu i przede wszystkim soli. Ale jakiej soli i ile?
Postaramy się trochę rozjaśnić temat soli w kiszonkach i zaprawach.


Problemy skórne, brodawki, trądzik a nawet zmiany grzybicze - na wiele z tych przypadości może pomóc zwykły "chwast" rosnący pospolicie w całej Polsce. To Glistnik Jaskółcze Ziele. Ta niepozorna roślinka ma bardzo szerokie spektrum działania. Zewnętrznie Glistnik pomaga na wiele dolegliwości skórnych i mięśniowych, przede wszystkim upora się z kurzajkami, brodawkami czy trądzikiem. Glistnik jaskółcze ziele stosowany wewnętrznie pokazuje ogromny wachlarz właściwości leczniczych. Chcesz dowiedzieć się więcej? Zapraszamy na BLOGA

"Krew roślin" to naturalnie występujący barwnik, ktory gra decydującą rolę w procesie fotosyntezy.
Dzięki swoim właściwościom oczyszczajacym wymiata z organizmu toksyny, metale ciężkie, przyspiesza przemianę materii, wzmacnia i dodaje sił - dlatego jest polecany przy wszelkich dietach detoksykacyjnych. Poza tym jest żródłem cennych antyoksydantów dlatego polecamy go szczególnie osobom zestresowanym i palącym!
Co jeszcze dobrego robi nam chlorofil? Przyczytaj w artykule.




Każdy z nas zna ziarno pszenicy, jednak nie każdy wie, że takie małe ziarenko kryje w sobie maleńką część, która pozyskiwana jest w procesie produkcji białej mąki. Jest źródłem wielu witamin i aż 21 minerałów! Bogate w błonnik i białko roślinne. O czym mowa? Zapraszamy do artykułu.

Kto z nas nie lubi makaronu? Produkt, który jest szybki w przygotowaniu, można go zjadać o każdej porze i w każdej wersji, na słodko i na wytrawnie. Uwielbiany przez dorosłych i dzieci gości na naszych stołach praktycznie codziennie. Od pewnego czasu można zauważyć w sklepach większy wybór makaronów, który podzielić można ze względu na kształt i skład. Każda osoba dobierze dla siebie kluski, z których „wyczaruje” przeróżne, smaczne potrawy.

