Jest idealnym wspomagaczem dla osób odchudzających się, będących na dietach, dla diabetyków i osób z podwyższonym poziomem cukru.W zasadzie w dzisiejszych czasach, gdy spożywamy cukier codziennie w nadmiarze, polecany jest niemalże każdemu. Sprawdź co to jest Gurmar, jakie ma działanie i jak go przyjmować.
Kto szykuje swoich milusińskich do szkoły wie, jak czasem trudno o pomysły na zdrowe i smaczne drugie śniadanie.
Postanowiliśmy Wam trochę pomóc. Dla poszukujących inspiracji przygotowaliśmy zdrowe i proste w przygotowaniu pomysły na lunchboxy do szkoły, które pokochają ci starsi i ci młodsi.
Zobacz na blogu pomysły na zdrowe lunchboxy nie tylko dla uczniów!
Sezon ogórkowy czyli wszystko o soli w zaprawach. Jaką sól wybrać do domowych przetworów i kiszonek?
Lato w pełni to również rozpoczęcie tzw. sezonu ogorkowego. Nie znaczy to, że do zapraw i kiszonek domowej roboty należy wybierać tylko ogórki. Sól jako środek konserwujący w zaprawach jest środkiem konserwującym stwarza też odpowiednie środowisko dla bakterii mlekowych, które są odpowiedziale za kiszenie. Dobre kiszonki potrzebują czasu i przede wszystkim soli. Ale jakiej soli i ile?
Postaramy się trochę rozjaśnić temat soli w kiszonkach i zaprawach.
Chcesz wpowadzić zdrowe zasady żywienia do swojego domu? Wiesz, że to ważne,by Twoja rodzina odżywiała się zdrowo, ale obawiasz się, że nie zaakceptują zmian? Co zrobić, by zdrowe posiłki były zarazem smaczne? Przeczytaj nasze porady, jak w 8 krokach wprowadzić zasady zdrowego żywienia w swoim domu i nie zwariować:)