Prosty przepis na obiad bez mięsa - TEMPEH z kaszą Kuskus - Pycha!
Wegetariańskie posiłki są pyszne, zdrowe, a białkowe zamienniki mięsa wcale nie muszą smakować jak "guma"!
Znacie TEMPEH? Wytwarzany jest z ziaren sojowych, ale ma konsystencję przypominającą mięso, do tego umiejętnie przyprawiony w otoczeniu właściwych dodatków będzie prawdziwym królem obiadowym. Bez względu na to czy nie jecie mięsa na codzień czy macie po prostu dość tradycyjnych obiadów - koniecznie spróbujcie Tempeh wg. naszego PRZEPISU
Tempeh to wynalazek kuchni indonezyjskiej, jest wytwarzany z całych ziaren soi poddanych procesowi fermentacji.
Tempeh jest bogaty w substancje odżywcze, jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, żelaza, witamin z grupy B.
Tempeh to doskonała alternatywa dla mięsa i innych produktów odzwierzęcych. Idealny w diecie wegetarian i wegan.
Jak smakuje Tempeh?
Smak tempehu jest dość specyficzny z racji tego, że jest to produkt poddany fermentacji, można opisać jego smak jako grzybowo-orzechowy.
Tempeh podobnie jak tofu, doskonale przyjmuje smak przypraw, dlatego można go dowolnie marynować i używać do różnych dań.


