Prosty przepis na obiad bez mięsa - TEMPEH z kaszą Kuskus - Pycha!

2022-03-22
Prosty przepis na obiad bez mięsa - TEMPEH z kaszą Kuskus - Pycha!

Tempeh to wynalazek kuchni indonezyjskiej, jest wytwarzany z całych ziaren soi poddanych procesowi fermentacji.
Tempeh jest bogaty w substancje odżywcze, jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, żelaza, witamin z grupy B.

Tempeh to doskonała alternatywa dla mięsa i innych produktów odzwierzęcych. Idealny w diecie wegetarian i wegan.


Jak smakuje Tempeh?


Smak tempehu jest dość specyficzny z racji tego, że jest to produkt poddany fermentacji, można opisać jego smak jako grzybowo-orzechowy.

Tempeh podobnie jak tofu, doskonale przyjmuje smak przypraw, dlatego można go dowolnie marynować i używać do różnych dań.

pełen białka tempeh
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2022

Polecane

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixelpixelpixel