Prosty przepis na obiad bez mięsa - TEMPEH z kaszą Kuskus - Pycha!
2022-03-22
Wegetariańskie posiłki są pyszne, zdrowe, a białkowe zamienniki mięsa wcale nie muszą smakować jak guma! Znacie TEMPEH? Wytwarzany jest z ziaren sojowych, ale ma konsystencję przypominającą mięso, do tego umiejętnie przyprawiony w otoczeniu właściwych dodatków będzie prawdziwym królem obiadowym. Bez względu na to czy nie jecie mięsa na codzień czy macie po prostu dość tradycyjnych obiadów - koniecznie spróbujcie Tempeh wg. naszego PRZEPISU!
Tempeh to wynalazek kuchni indonezyjskiej, jest wytwarzany z całych ziaren soi poddanych procesowi fermentacji.
Tempeh jest bogaty w substancje odżywcze, jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, żelaza, witamin z grupy B.
Tempeh to doskonała alternatywa dla mięsa i innych produktów odzwierzęcych. Idealny w diecie wegetarian i wegan.
Jak smakuje Tempeh?
Smak tempehu jest dość specyficzny z racji tego, że jest to produkt poddany fermentacji, można opisać jego smak jako grzybowo-orzechowy.
Tempeh podobnie jak tofu, doskonale przyjmuje smak przypraw, dlatego można go dowolnie marynować i używać do różnych dań.
Pokaż więcej wpisów z
Marzec 2022
Polecane
Kasza kuskus couscous 1 kg - szybki i smaczny posiłek
Cena regularna: 13,99 zł brutto12,60 zł brutto126 pkt.Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 12,60 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 1 kg - doskonały do wypieków
10,49 zł brutto104.90 pkt.
10 490,00 zł / l brutto