#produkty

10 powodów dlaczego warto wykorzystywać sodę oczyszczoną w domu
Soda oczyszczona to niezawodny naturalny środek pomocny w każdym gospodarstwie domowym, a do tego ekologiczny. Soda oczyszczona jest skuteczna w czyszczeniu, doskonale neutralizuje i pochłania zapachy, jest składnikiem proszku do pieczenia - zobacz ile zastosowań ma zwykła soda i jak samemu zrobić środki czyszczące ZERO WASTE. Poznaj 10  powodów, by używać sody oczyszczonej zamiast tradycyjnych silnych detergentów.
Czytaj więcej
Papryka Gochugaru - koreański niezbędnik do kimchi i nie tylko
Gochugaru to koreańska przyprawa, która najbardziej kojarzy się z tradycyjnym Kimchi. Papryka gochugaru ma formę drobnych płatków o intensywnie czerwonym kolorze, lekko dymnym, podwędzanym zapachu i aromacie, ostro-słodkawym smaku - charakteryzuje się kilkoma poziomami ostrości. Nie da się jej porównać z tradycyjną chilli, choć łączy je pikantny smak. Dlaczego gochugaru jest tak wyjątkowa? Spróbujcie sami!
Czytaj więcej
Guma Ksantanowa - dlaczego staje się taka popularna?
Na półkach sklepowych można spotkać coraz więcej nowości spożywczych, jednak nie każdy ma świadomość, co do czego służy. Ostatnim hitem, który zdobywa Nasze serca jest Guma Ksantanowa. Co to jest? Do czego służy? Jakie posiada właściwości? O tym dowiesz się w tym artykule. Zapraszamy!
Czytaj więcej
Zarodki pszenne - cenne źródło witamin i minerałów
Każdy z nas zna ziarno pszenicy, jednak nie każdy wie, że takie małe ziarenko kryje w sobie maleńką część, która pozyskiwana jest w procesie produkcji białej mąki. Jest źródłem wielu witamin i aż 21 minerałów! Bogate w błonnik i białko roślinne. O czym mowa? Zapraszamy do artykułu.
Czytaj więcej
PORADY: Dlaczego warto jeść makarony strączkowe?
Kto z nas nie lubi makaronu? Produkt, który jest szybki w przygotowaniu, można go zjadać o każdej porze i w każdej wersji, na słodko i na wytrawnie. Uwielbiany przez dorosłych i dzieci gości na naszych stołach praktycznie codziennie. Od pewnego czasu można zauważyć w sklepach większy wybór makaronów, który podzielić można ze względu na kształt i skład. Każda osoba dobierze dla siebie kluski, z których wyczaruje przeróżne, smaczne potrawy.
Czytaj więcej
PRZEPISY: 10 października Światowy Dzień Owsianki
Kto z nas nie lubi zjeść smacznego śniadania, aby móc z pełną energią rozpocząć dzień. Jednym z polecanych produktów, które zaspokoją poranny, wilczy apetyt są płatki owsiane. Oto 7 propozycji na śniadanie, z których możesz skorzystać. Codziennie nowy składnik, codziennie inny smak i wartości odżywcze. Zapraszamy do lektury.
Czytaj więcej
PRODUKT TYGODNIA: Drzewo życia i jego owoce - daktyle
Rodzi się tak wiele pytań dotyczących daktyli. W tym artykule dowiecie się, czy daktyle są zdrowe, dlaczego są chlebem życia i dlaczego warto sięgać po te egzotyczne owoce. Dodatkowo znajdziesz tu smaczny przepis na zdrową przystawkę i słynne kulki mocy. Zapraszamy do lektury.
Czytaj więcej
PRODUKT TYGODNIA: Mit, który sprawia, że wiele osób unika masła orzechowego
Czy też należysz do osób, które już dawno odstawiły masło orzechowe z obawy przed dodatkowymi kilogramami? Choć masło orzechowe jest kaloryczne, to trzeba pamiętać, że w parze z kalorycznością idą cenne składniki odżywcze. A co najważniejsze masło orzechowe mimo swej kaloryczności nie tuczy. Trzeba tylko wiedzieć jakie masło wybrać, jak je jeść i kiedy najlepiej to robić.
Czytaj więcej
PRODUKT TYGODNIA: Tropikalna tapioka - czym jest i jakie dania można z niej wyczarować?
Choć tapioka to dla nas tropikalny produkt, to na szczęście można go z łatwością stosować w polskiej kuchni i łączyć ze znanymi składnikami. Tapioka jest lekkostrawna, hipoalergiczna i nie zawiera glutenu. Zastąpi nam zwykłą mąkę pszenną, a dzięki temu, że jest neutralna w smaku, nie zmieni smaku i zapachu przygotowanych z niej potraw. Nie każdy wie ile pysznych potraw i deserów można z niej przygotować. W tym wpisie znajdziecie m.in. przepis na pyszną Bubble Tea.
Czytaj więcej
pixelpixel