Blog

BŁONNIK KAKAOWY co to jest i z czym to się je?
Błonnik kakaowy nazywany potocznie błonnikiem czekoladowym ma wiele wspólnego z czekoladą, choć sprzyja odchudzaniu! Ma brązowy kolor, a jego smak i aromat bardzo przypomina naturalne kakao. Błonnik kakaowy pozyskiwany jest z łuski ziaren kakaowca, które zawierają około 40% błonnika, mają małą ilość kalorii, dlatego polecane są do stosowania w diecie niskowęglowodanowej - ketogeniczna, Low Carb oraz jako dodatek do słodkich wypieków czy koktajli. Dowiedz się więcej o błonniku czekoladowym z naszego bloga.
Czytaj więcej

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixelpixelpixel